|
2007-12-15 12:57:40, szombat
|
|
|
Fahéjas meggytorta
Hozzávalók:
4 tojás,
22 dk cukor,
12 dkg liszt,
8 dkg étkezési keményítő,
2 teáskanál sütőpor,
3 teáskanál fahéj,
3 pohár tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 1 citrom reszelt héja,
8 dkg vágott dióbél,
csokoládélevél,
porcukor.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből 4 evőkanál vízzel kemény habot verünk. Beleszórunk 12 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat. A 10 dkg keményítővel, sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet beleszitáljuk a masszába és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 175 fokon) 35 percig sütjük.
A kihűlt piskótát négy lapba vágjuk. A legalsóra rátesszük a tortakarimát. Kemény habbá verünk 2 dl vaníliás cukorral ízesített tejszínt, a felét rákenjük a tésztára, majd rátesszük a második tortalapot.
A meggyet lecsepegtetjük. Levét összekeverjük 2 evőkanál cukorral, a maradék keményítővel, és a citromhéjjal együtt felforraljuk. Belekeverjük a meggyet. A krémből két evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótára kenjük, és beborítjuk a harmadik tésztalappal. Erre kerül a félretett vaníliás tejszínhab, végül a legfelső piskótalap.
A félretett tejszínt felverjük a cukorral, és bevonjuk vele a tortát. A maradékot csillag végű nyomózsákba töltjük, és körben szalagszerűen feldíszítjük a torta tetejét. Közepére halmozzuk a maradék meggyet, oldalát megszórjuk dióval, tetejét esetleg csokoládélevelekkel dekoráljuk, végül az egészet vékonyan megszórjuk porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: szétválasztjuk, összedolgozzuk, csokoládélevél, lecsepegtetjük, beleszitáljuk, szalagszerűen, összekeverjük, előmelegített, tésztalappal, keményítővel, tortaformába, felforraljuk, belekeverjük, evőkanálnyit, félreteszünk, citromhéjjal, sütőpapírral, feldíszítjük, tortakarimát, porcukorral, beleszórunk, fehérjékből, nyomózsákba, meggybefőtt, megszórjuk, dekoráljuk, sütőporral, beborítjuk, hozzáadjuk, piskótalap, tortalapot, tejszínhab, meggytorta, hozzávalók, rátesszük, ízesített, tojásokat szétválasztjuk, tojás sárgákat, tésztát sütőpapírral, kihűlt piskótát, legalsóra rátesszük, felét rákenjük, második tortalapot, meggyet lecsepegtetjük, maradék keményítővel, citromhéjjal együtt, piskótára kenjük, harmadik tésztalappal, félretett vaníliás, legfelső piskótalap, félretett tejszínt, maradékot csillag,
|
|
|
|
tojásokat szétválasztjuk, tojás sárgákat, tésztát sütőpapírral, kihűlt piskótát, legalsóra rátesszük, felét rákenjük, második tortalapot, meggyet lecsepegtetjük, maradék keményítővel, citromhéjjal együtt, piskótára kenjük, harmadik tésztalappal, félretett vaníliás, legfelső piskótalap, félretett tejszínt, maradékot csillag, torta tetejét, maradék meggyet, egészet vékonyan, szétválasztjuk, összedolgozzuk, csokoládélevél, lecsepegtetjük, beleszitáljuk, szalagszerűen, összekeverjük, előmelegített, tésztalappal, keményítővel, tortaformába, felforraljuk, belekeverjük, evőkanálnyit, félreteszünk, citromhéjjal, sütőpapírral, feldíszítjük, tortakarimát, porcukorral, beleszórunk, fehérjékből, nyomózsákba, meggybefőtt, megszórjuk, dekoráljuk, sütőporral, beborítjuk, hozzáadjuk, piskótalap, tortalapot, tejszínhab, meggytorta, hozzávalók, rátesszük, ízesített, legalsóra, tojásokat, felverjük, teáskanál, piskótára, maradékot, félretett, halmozzuk, keményítő, vékonyan, vaníliás, piskótát, közepére, cukorral, tésztára, evőkanál, harmadik, legfelső, rákenjük, tejszínt, bevonjuk, elkevert, masszába, óvatosan, porcukor, fahéjjal, sárgákat, étkezési, sütőben, lisztet, maradék, második, fahéjas, tésztát, krémből, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1125
- e Hét: 7903
- e Hónap: 12307
- e Év: 44036
|
|
|